Navigatie

[ 21 jan - 26 februari 2012 ]

PIERTOPOLIS Antonio Jose Guzman

PIERTOPOLIS Antonio Jose Guzman

Opening PIERTOPOLIS

Op zaterdag 21 januari 2012 om 17.00 uur vindt de opening plaats van de tentoonstelling PIERTOPOLIS van Antonio Jose Guzman.


download de uitnodiging in pdf formaat


Antonio Jose Guzman (Panama City, 1971) zoekt in zijn project PIERTOPOLIS links en verbindingen over de hele wereld om aandacht te vragen voor zijn utopische ideale stad Piertopolis, waar kunstenaars en samenleving op een interactieve manier met elkaar en de wereld verbonden worden.

Guzman is een audioviduele, multidisciplinaire kunstenaar met Afro-Panamese wortels die als niet-Europese kunstenaar zijn zoektocht naar roots en het verbinden van uiteenlopende universele existentiele thema’s bij elkaar brengt tot een utopisch ideaal. Hij wordt hierbij mede geinspireerd door vrijdenker en voorloper Constant, in het bijzonder diens project New Babylon, en het werk van Bas Jan Ader en futuristisch denker en architect Richard Buckminster “Bucky” Fuller. Guzman heeft PIERTOPOLIS in onderzoeksfases o.a. op de Poolcirel (Noorwegen) en in Afrika ontwikkeld en brengt het project tot een voorlopige conclusie in GEMAK. Met het in al zijn DNA-roots gelaagde en ambitieuze researchproject PIERTOPOLIS geeft Guzman kunst een significante en onmisbare rol in het sociale en politieke proces van een ideale global samenleving.

PIERTOPOLIS kwam in eerdere fases tot stand met steun van AFK (Amsterdams Fonds voor de kunst), Bergen Kommune, Statens Kunstrad Denmark, Rush Galleries, Flaggfabrikken, Knipsu, sasha Dees en met speciale steun van Fonds BKVB en de Mondriaan Stichting.

Terug naar boven